ehtasauna_teksti

Ehta

Ehta tarkoittaa aitoa ja oikeaa. Ehtasauna on perholaisen perheyrityksen yli 1500 saunan kokemuksella rakentama laadukas ja vankka valmissauna, jonka tärkeimpänä ominaisuutena ovat hyvät löylyt.

Ehta perheyritys

Ehtasauna (Ehta Group Oy) on aito suomalainen ja vakavarainen perheyritys Keski-Pohjanmaalla Perhossa. 

Kunnon löylyt

Saunoista ja saunomisesta riittää puhetta ja mielipiteitä. Meidän näkemyksemme on se, että vaikka monet yksityiskohdat ovat tärkeitä, kaikkein tärkeintä on kuitenkin kunnon löylyt. Siksi Ehtasauna on suunniteltu hapekkaiden, kosteiden ja pehmeiden löylyjen ehdoilla.

Lujaa laatua

Saunamme on sananmukaisesti ehtaa tavaraa. Lujaa kotimaista kuusta, joka on liimattu ja höylätty vääntymättömäksi jykeväksi lamellihirreksi. Myös muut rakenteet ja yksityiskohdat on tehty kestämään sekä aikaa että katsetta.

Aidosti helppoa

Meidän mielestä saunan ostamisen tulee olla yhtä helppoa kuin sen lämmittämisenkin. Siksi saat saunasi aina löylyvalmiina omalle tontillesi. Autamme rakennusluvassa ja neuvomme perustuksissa.

Yli 1500 saunan kokemus

Ehtasauna ei ole prototyyppi. Hirsi hirreltä, laude lauteelta ja löyly löylyltä yksityiskohdat ovat hioutuneet, lastentaudit karsittu ja sauna kehittynyt nykyiseen muotoonsa.

Vastuullisuus Ehtasaunassa

Meillä Ehtasaunassa on neljä vastuullisen toiminnan periaatetta.

1. Teemme yhdessä
2. Kunnioitamme ympäristöä
3. Olemme paras työpaikka
4. Luomme Suomeen työtä ja toimeentuloa

1. Teemme yhdessä

Haluamme edistää yhdessä tekemisen kulttuuria. Kysellään kuulumisia, kyläillään, parannetaan yhdessä maailmaa saunan lauteilla.

Saunat ovat kautta aikojen olleet paikkoja, joissa on voinut kertoa syvimmät tuntonsa, jakaa murheensa, ratkoa ongelmia ja tehdä päätöksiä.

Saunassa, saunatuvassa ja saunan terassilla voimme edelleen kokoontua. Kutsutaan naapureita, ystäviä ja sukulaisia kylään, vietetään yhteistä aikaa ja jaetaan arjen surut ja ilot.

Yhdessä tekemisen kautta ylläpidämme suomalaisille tärkeitä saunaperinteitä. Haluamme viedä saunakulttuuria myös maailmalle.

2. Kunnioitamme ympäristöä

Emme valmista kertakäyttösaunoja

Lujat hirsisaunamme kestävät isältä pojalle. Saunahirsiin sitoutuu hiiltä sadaksi vuodeksi. Valmistamme saunat tehokkaasti ja kosteusturvallisesti sisätiloissa. Tilanteiden muuttuessa Ehtasauna ei jää käyttöä vaille. Valmissaunan voi tarvittaessa siirtää toiseen paikkaan tai vaikkapa myydä. Saunan käyttötarkoituksen muuttaminenkin on mahdollista. Palvelemme ympäristöä tekemällä jokaisesta saunasta kunnollisen.

Hyödynnämme materiaalihukan tuontantohallimme lämmityksessä

Vaikka olemmekin optimoineet materiaalin käytön, saunojen tuotannossa syntyy luonnollisesti hukkaa. Käytämme hirren- ja laudanpätkät tuotantohallimme lämmitykseen. Näin pystymme vähentämään ympäristön kuormitusta ja säästämään energiaa.

Vähennämme päästöjä

Kiinnitämme huomiota valmistamiemme saunojen pienhiukkaspäästöihin. Ohjaamme asiakkaitamme ympäristöystävälliseen saunanlämmitykseen. Kiukaan oikea sytyttämistapa ja sopivan polttopuun vähentävät päästöjä merkittävästi. Tarjoamme saunoihimme vähäpäästöisempiä Harvian Greenflame -kiukaita.

Minimoimme saunan kuljetuksesta syntyvät hiilidioksidipäästöt. Saunat kuljetetaan asiakkaille kokonaisena, joten sauna kohti tarvitaan ainoastaan yksi rahti. Lisäksi yhdistelemme rahteja aina kun se on mahdollista.

3. Olemme paras työpaikka

Tavoitteemme on olla alan paras ja halutuin työpaikka. Tiedämme, että työntekijämme ovat alansa huippuosaajia ja haluamme, että heistä myös tuntuu siltä. Osa tätä tunnetta on kannustava palkkaus.

Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista. Vietämme välillä aikaa yhdessä myös tuotantohallin ja konttorin ulkopuolella. Kannustamme työntekijöitämme pitämään huolta omasta kunnosta ja jaksamisesta ja tarjoamme tähän työsuhde-etuja.

Turvallinen työympäristö on meille myös sydämenasia.

4. Luomme Suomeen työtä ja toimeentuloa

Rakennamme kasvua ja kannattavaa liiketoimintaa. Pohjalaisena perheyrityksenä haluamme tehdä tätä nimenomaan Suomessa. Näin voimme itsemme työllistämisen lisäksi tarjota yhä useammalle työpaikan ja toimeentulon. Hoidamme mielellämme myös oman osuutemme verojen maksusta. Saammehan verojen vastineeksi turvallisen ja tasapuolisen liiketoimintaympäristön ja paljon muuta.

Lyömättömät löylyt yli 1500 pihasaunan kokemuksella.

Oheisessa kartassa viimeisimmät toimittamamme saunat.

Pihasaunojen valmistus

Katso kuinka löylyvalmiit pihasaunat valmistuvat Perhossa.

Saunanrakentajat

Meillä Ehtasaunalla on kokenut ja osaava porukka saunanrakentajia.

janne

Janne

Saunanrakentaja

12 vuoden kokemus saunojen rakentamisesta

“Ei heitetty vesi kiukaassa pysy”

markus

Markus

Saunanrakentaja

14 vuoden kokemus saunojen rakentamisesta

“Parempi mies lauteilla kuin kymmenen portaalla”

helge

Helge

Saunanrakentaja

5 vuoden kokemus saunanrakennuksesta

“Alle kolmen tunnin kylpäsy on hirvittävä rikos”

riku

Riku

Saunanrakentaja

2 vuoden kokemus saunanrakennuksesta

“Ei kivi kauas kiukaasta putoa”

Mirjami

Myynti

“Ei yksi kivi kiuasta tee”

 

johanna

Johanna

Myynti (perhevapaalla)

“Hyvää yritetähän, ehtaa pakkaa tulemahan”

 

ahti

Ahti Humalajoki

Tuotantopäällikkö

10 vuoden kokemus rakennusyrittäjänä

“Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella sauna”

ville

Ville Laitila

Toimitusjohtaja

“On saunottava silloin, kun kiuas on kuuma”

person

Jarkko Sivula

Hallituksen puheenjohtaja

“Joka saunoo nuorena, se on virkku vanhanakin”