ehtasauna_teksti

Kysyttyä

Saunamajuri vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tarvitseeko pihasauna rakennusluvan?

man
Pihasauna tarvitsee lähes aina rakennusluvan. Rakennusluvan hakeminen kunnan rakennusvalvonnasta on helppoa ja suoraviivaista. Saunoihin Ehtasaunan saat rakennuslupakuvat ja muut tarvittavat tiedot rakennusluvan hakemiseen.

Saako saunaan erikokoisen ikkunan? Entä löylyhuoneeseen ulko-oven? Voiko siis vakiomalleihin tehdä muutoksia?

man

Olemme käyttäneet saunojen suunnitteluun paljon aikaa ja asiantuntemusta. Mallit ovat hioutuneet vuosien kuluessa hyviksi ja toimiviksi. Ymmärrämme kuitenkin, että tarpeet ovat erilaisia ja yksilöllisille muutoksille voi joskus olla tarvetta. Ole yhteydessä, niin katsotaan, mitä voidaan tehdä.

Paljonko pihasaunan toimitus maksaa?

man

Ehtasaunoista on nettisivuilla nähtävissä hinta, joka pitää. Toimituksen hinta emme ole ilmoittaneet, sillä saunan rahti määräytyy toimituspaikan mukaan. Mutta ei hätää. Lähetä viesti, niin pojat laskevat sinulle tarjouksen.

Mihin toimitus onnistuu? Millainen kantavuus mökkitieltä vaaditaan?

man

Toimitus järjestyy koko Manner-Suomen alueelle. Kuorma-auton kuljettava tie toki täytyy olla perille asti. Kuljetuksen leveys on 2,6-3,5 m ja massa yli 20 tonnia.

Sauna tulee paikkaan, johon ei pääse kuorma-autolla ihan viereen. Mikä neuvoksi?

man

Ehtasauna tuodaan sinulle autolla, jossa on jämerä nosturi. Sillä sauna saadaan nostettua yleensä paikoillen. Hankaliinkin paikkoihin ratkaisu yleensä löytyy. Ota yhteyttä, niin tuumataan!

Mitä tarkoittaa löylyvalmis sauna tai valmissauna?

man

Löylyvalmis sauna ja valmissauna tarkoittavat samaa asiaa. Saunomaan pääset vaikka samantien, kun sauna on nostettu paikalleen ja kuljetusauton perävalot näkyvät. Jos ei muuta ole sovittu, saunan ulkopintojen ja mahdollinen sisäpintojen käsittely jäävät sinun tehtäväksesi. Ennen saunan toimitusta olet myös hakenut rakennusluvan ja valmistellut saunalle perustukset.

Osaan kyllä itsekin yhden saunan rakentaa. Miksi ostaisin valmissaunan?

man

Ehtasaunat valmistetaan kuivissa olosuhteissa ja tekijöinä ovat saunanrakennuksen huippuammattilaiset. Saat saunan kerralla kokonaisena ja löylyvalmiina omaan pihaan.

Pitääkö paikkansa, että kuusesta valmistettu hirsi valuttaa pihkaa enemmän?

man

Ei pidä. Itse asiassa asia on juuri päinvastoin. Männyssä pihkaa on kaikkialla puuaineksessa, kun taas kuusessa se sijaitsee pihkataskuissa. Kuusi on muutenkin hieman mäntyä parempi raaka-aine hirsisaunaan. Se on pitkäikäisempi ja erityisesti lamellihirressä käytettynä vääntymätön ja halkeilematon.

Kuka tekee saunan perustukset?

man

Saunan perustusten valmisteleminen on sinun vastuullasi. Mahdollisia perustuksia ovat mm. pilariharkot routimattomalla alustalla, ruuvipaalut tai betoniperustus. Neuvomme mielellämme perustusten tekemisessä!

Tarvitsenko vastaavan mestarin tai vastaavan työnjohtajan?

man

Käytäntö vaihtelee kunnittain, joten suosittelen tiedustelemaan asiaa oman kuntasi rakennusvalvonnasta.

Miten saunan ulko- ja sisäpinnat kannattaa käsitellä?

man

Ulkopinnoille minimikäsittely on kosteudelta ja homepilkuilta suojaava väritön suojakäsittely. Kosteina vuodenaikoina suosittelemme sen tekemistä pian toimituksen jälkeen. Suojakäsittelyn voi valita saunaan myös lisävarusteena, jolloin se tehdään tehtaalla. Muutoin pintakäsittelyyn pätevät samat ohjeet kuin yleensäkin hirsipintojen käsittelyyn.

Onko normaalia, että hirsi halkeilee tai siinä on oksakohtia? Voiko hirsi valuttaa pihkaa?

man

Ehtasaunassa käytetään vääntymätöntä ja kestävää liiimattua lamellihirttä. Lamellihirsi on valmistettu luonnossa kasvavasta kuusesta. Pieni halkeilu ja oksakohdat ovat normaalia, eikä niistä ole haittaa. Oksakohdista saattaa myös aluksi valua pihkaa, mutta valuminen lakkaa ajan myötä.

Miten saunaa huolletaan ja pidetään kunnossa?

man

Tärkeää on saada sauna kuivaksi saunomisten välillä. Kannattaa siis löylyjen päätteeksi heittää vielä muutama klapi kiukaaseen, jotta lämpö kuivattaa saunan.

Voiko saunaa käyttää talvella?

man

Ilman muuta! Itse olen myös sitä mieltä, että talvella Ehtasaunan happirikkaat löylyt paranevat entisestään. Kovalla pakkasella saunan lämmitykseen kannattaa varata hieman enemmän aikaa ja klapeja. Suosittelen myös lumihangessa pyörähtämistä saunomisen lomassa.

Miksi ostaisin Ehtasaunan?

man

Ehtasauna on perholaisen perheyrityksen yli 1500 saunan kokemuksella rakentama laadukas ja vankka valmissauna, jonka tärkeimpänä ominaisuutena ovat hyvät löylyt.

Saako teiltä rahoitusta?

man

Kyllä saa! Kaikki Ehtasaunat ovat saatavilla alkaen 170 € /kk. Tutustu rahoitukseen tarkemmin täällä.

Millainen takuu piharakennuksilla on?

man
Hirsirungolle lupaamme 12 vuoden takuun. Muiden valmistamiemme rakenteiden eli lattian, katon ja lauteiden takuu on 2 vuotta. Muille osille on voimassa valmistajan myöntämä takuu, joka on tyypillisesti 1-2 vuotta. Näitä ovat mm. ovet, ikkunat, kiukaat, takat, savuhormit ja valaisimet.